Yenidoğan bebeğin ateşi nasıl düşürülür?

Ateş nasıl düşürülür?

Ateşi yüksek olan kişinin üzerindeki kalın kıyafetler hemen çıkartılmalı ve üzeri örtülmemelidir.
Baş bölgesine ve eklem yerlerine soğuk kompresler yapılmalıdır.
Alın, koltuk altı ve diz altı bölgelere ıslak havlular konulmalıdır.
Ateş soğuk uygulamalara rağmen halen düşme göstermiyorsa, ılık bir duş alınmalıdır. Kesinlikle buzlu su uygulaması yapılmamalıdır. Bebek veya çocuklar ıslak çarşafa sarılabilir. Aynı zamanda ateşi olan kişi sıcak su ile de duş almamalıdır.

Ayrıca ateşi olan kişiler bu işlemlerin yanında bol sıvı tüketmeli. Ateş sıvı kaybına ve dehidrasyona neden olmaktadır. Bu nedenle bol su için, meyve suyu ve sulu gıdalar tüketin. Dinlenme, çok çabuk iyileşmek için dinlenmek gerekir. Hareket vücut sıcaklığının yükselmesine neden olacaktır. Serin bir ortamda bulunun ortam sıcaklığınız 20 derece de olmalı ve ince kıyafetler giymelisiniz. Ilık su ile vücudunuzu ıslatın. Titreme varsa hemen duş bırakılmalıdır. Titreme iç ateşin yükselmesine neden olacaktır, çünkü kaslarınızın titremesi vücut ısısını önemli ölçüde arttıracaktır.

Yeni doğan bebeklerde ateş düşürücü şuruplar,

Fitile göre daha geç etki etmektedir. Bu nedenle ateşin hemen düşürülmesi gerekiyorsa fitil kullanılması daha etkili olacaktır. Ateş düşürücü şurupların dozajını bebekler için kullanacağınız zaman bebeğinize vermeden önce çok iyi öğrenmelisiniz.

Tedavi süresi ateşin esas sebebine göre değişecektir. Eğer ateşe sebebiyet bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa antibiyotik verilerek tedavi başlatılmış olur. Fakat enfeksiyondan kaynaklanmıyorsa gerekli tetkik ve testler ile araştırmalar yapılarak bu yönde tedaviye başlanır.