Bebeğimin ishal olduğunu nasıl anlarım?

Öncelikle, vücudunuzun normalinin nasıl olduğunu bilmeniz lazım. Yenidoğan bebekler sık sık, her beslenmeden sonra kaka yaparlar ve özellikle, eğer emziriyorsanız, kakaları oldukça yumuşaktır. Bunlara ilaveten, eğer anne sütü alıyorsa, sizin yedikleriniz de bebeğinizin kakasını etkiler.Ek gıdaya başladığında ise kakasının değişmeye başladığını biraz daha şekillendiğini görürsünüz. Elbette yediklerine göre zaman zaman değişiklik gösterecektir.

Bunların hepsini göz önünde bulundurduğunuzda bebeğinizi ishal olduğunu söylemek zordur.

Dipnot: Bebeğinizin her zamankinden farklı bir kaka yapması endişelenecek bir durum değildir. Ancak bağırsak hareketlerinde meydana gelen ani değişimlerde – her zamankinden daha sık kaka yapması ve kakasının genelden daha sulu olması durumunda, muhtemelen ishaldir.

İshal vakaları soğukkanlı ebeveynleri bile alarma geçirirken, bir çok aile de genelde ishal vakalarının hafif geçeceğini düşünerek, bebeğin susuz kalmadığı sürece bunu sağlık tehdidi olarak düşünmezler. Susuzluk ishal bir bebekte çok ciddi, hatta hayati bir durumdur. Bu sebeple bebeğinizin yeterince bol miktarda su aldığından emin olmalısınız.