Pişik için yulaf ezmesi nasıl kullanılır?

Yulaf ezmesi ciltteki kaşıntının ve anti-iltihap özeliğine bağlı olarak, iltihaplanmanın iyileşmesinde etkili olduğu kadar, pişiğe de iyi gelmektedir. Özellikle de, egzama, güneş yanıkları, zehirli bitkiler, su çiçeği ve alerjiler nedeniyle oluşan pişiklerin giderilmesinde oldukça etkili olan yulaf ezmesini, şu şekilde kullanabilirsiniz;

Bir blender yardımıyla yulafları öğütün ve ince öğütülmüş hale gelince sıcak banyo suyuna ekleyin. Pişikten etkilenen bölgeyi bu suda en az 15-20 dakika boyunca bekletin. Bu işlemi pişikler iyileşene kadar her gün tekrarlayın.

Ya da yarım kupa yulaf ezmesi, çeyrek kupa süt ve 2 tatlı kaşığı balı karıştırın ve muslin bir kumaş içine koyun. Sıkıca bağlayın ve sıcak su dolu küvete koyun. Küvet içinde en az 15 dakika bekleyin. Bu işlemi birkaç gün boyunca her gün tekrarlayın. Böylece cildiniz nemlenecek ve pişikler de yok olacaktır.

Eğer pişik yüzünüzde gerçekleştiyse, eşit miktarlarda yulaf ezmesi ile sade yoğurdu ve az miktardaki balı karıştırın. Yüzünüze sürün ve yarım veya 1 saat bekleyin sonra da yıkayın. Bu işlemi de, pişik ortadan kalkıncaya kadar her gün yapınız.