Pişik için kişniş nasıl kullanılır?

Kişniş, Ayurveda ilminde kaşıntı ve pişik için etkili bir şifa kaynağı olarak kullanılmaktaydı. Aynı zamanda kişniş, anti-tahriş, cilt yatıştırıcı, anti-iltihap ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bundan dolayı kişniş, sakinleştirmekte ve rahatlatmaktadır. Kişnişi şu şekilde kullanmanız mümkündür;

Dövülmüş kişniş yapraklarını macun kıvamına getirip, etkilenen bölgeye sürün ve en az yarım saat bekletin. Sonra yıkayın. Bu işlemi birkaç gün boyunca günde 1-2 defa tekrarlayın.

Ya da 1 tatlı kaşığı kişniş tohumunu bir kupa su içinde kaynatın. Bu çayı pişikler tamamen yok olana kadar, günde bir defa içiniz.

Bunların dışında, birkaç gün boyunca taze kişniş suyu da içebilirsiniz.

Burada anlatılan evsel çarelere ek olarak, pişikten etkilenen bölgeyi korumak da çok önemlidir. Özellikle de, direkt güneş ışığına kalmaktan kaçınmak ve ılık su ile cildi temizlemek pişik tedavisinde etkilidir. Ayrıca, pişik olan bölgeyi kontrol etmek ve daha kötüye gidip gitmediğine dikkat etmek de önemlidir. Eğer pişikleriniz birkaç gün geçmesine rağmen iyileşme göstermiyorsa, doktora gitmenizde fayda olacaktır.